Huopakaton asennus teollisuuskiinteistöön – mistä tiedät, että kattoremontti on ajankohtainen?

Suomen vaihtelevat ja vaativat sääolosuhteet asettavat rakennusten katoille tiettyjä vaatimuksia, sillä katon täytyy kestää kaikki sääilmiöt paukkuvista pakkasista kuumana porottavaan aurinkoon. Huopakaton kunnosta huolehtimalla vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja varmistat, ettei tuotantoa tarvitse keskeyttää katosta johtuvien syiden vuoksi.

Huopa on pitkäikäinen ja kestävä kattomateriaali

Huopa- eli bitumikatto on kestävä ja tyylikäs kate, joka sopii niin tasaisiin kuin jyrkempiinkin kattoihin. Huopakate soveltuu käytettäväksi niin uusiin kohteisiin kuin saneerettaviin kiinteistöihinkin. Bitumikatolla on erinomainen hinta-laatusuhde, sillä sen hinta on kohtuullinen etenkin katon kestävyyteen ja elinikään nähden.

Huovalla on materiaalina myös muita etuja, sillä se on:

  • pitkäikäinen
  • ympäristöystävällinen
  • hiljainen sateella
  • kevyt
  • helposti korjattavissa ja huollettavissa.

Huopakattojen elinikä on pidentynyt sitä mukaa, kun materiaalit ovat kehittyneet. Nykyajan materiaalit eivät itsessään kulu, eikä esimerkiksi reikiintymisen pitäisi olla ammattitaidolla tehdylle katolle mahdollista. Bitumikaton ikä näillä nykyaikaisilla materiaaleilla on keskimäärin 30–40 vuotta.

Myös ammattitaitoisella työllä on vaikutusta bitumikaton kestävyyteen. Kun esimerkiksi läpiviennit, kaadot ja kattokaivot tehdään huolellisesti ja ne toimivat oikein, vesi ei jää seisomaan katolle ja pääse siten vuotamaan kiinteistöön.

Bitumikattokaan ei kestä ikuisesti

Vaikka bitumikattojen ikä on vuosikymmenten mittaan materiaalin kehittymisen myötä pidentynyt, katot vaativat silti aika-ajoin huoltotöitä. Teollisuuskiinteistöille huollon laiminlyönti aiheuttaa muun muassa riskin on katon vuotamisesta. Tällainen vuoto voi keskeyttää kiinteistössä tapahtuvan tuotannon ja aiheuttaa siten liiketoiminnallisia tappioita.

Mahdollinen vahinko myös paisuttaa kattoremontin laajuutta, jos esimerkiksi kastuneet lämmöneristeet täytyy vaihtaa tai kattorakenne vaatii uusimista. Tällaiset korjaukset lisäävät paitsi projektiin kuluvaa aikaa, myös sen hintaa. Kun kattohuollon tekee ajoissa, vältytään vahingoilta ja niitä seuraavilta lisäkustannuksilta.

Teollisuuskiinteistöjen kattoremontit ovat usein isoja projekteja, joissa suunnitelmallisuuden tärkeys korostuu – kun kattopinta-alaa on satojen neliöiden edestä, tulee työlle tietynlaisia vaatimuksia. Yksilöllinen projektisuunnitelma takaa sen, että projekti saadaan toteutettua mahdollisimman jouhevasti. Esimerkiksi kulku kiinteistöön järjestetään niin, että se onnistuu remontista huolimatta sujuvasti ja turvallisesti.

Varaa kartoituskäynti, niin selvitämme kattoremontin ajankohtaisuuden

Huopakattoja suositellaan tarkistettavaksi noin kymmenen vuoden välein. Jos katon kunto ja kattoremontin ajankohtaisuus mietityttää, voit varata meiltä maksuttoman kartoituskäynnin. Kartoituskäynnillä asiantuntijamme arvioi katon kunnon, kertoo suositeltavista huoltotoimenpiteistä ja millaisella aikataululla ne olisi suotavaa toteuttaa. Pelkkä kartoituskäynnin varaaminen ei vielä velvoita mihinkään.

KS Bitumikate on kokenut kumppani kattoprojektiin – teemme kattotyöt luotettavasti yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Tarjoamme projektin täydellisen toteutuksen saman katon alta, mikä näkyy vaivattomuutena ja sujuvuutena kaikenkokoisissa projekteissa.

Teemme kattoprojektit aina laadukkailla materiaalilla ja 15 vuoden takuulla, koska haluamme kohteen säilyvän arvokkaana, vesitiiviinä ja terveenä pitkälle tulevaisuuteen. Tilaa kartoituskäynti tai pyydä tarjous, niin hoidetaan kattotarpeenne kuntoon!

Scroll to Top