Ilmaa puhdistava bitumikermi auttaa pienentämään kiinteistön hiilijalanjälkeä

Bitumi on loistava kattomateriaali, josta on nykyään saatavilla myös ilmaa puhdistavaa bitumikermiä. Ilmastokermi onkin loistava valinta kiinteistöön, jossa pyritään pienentämään hiilijalanjälkeä.

Ilmaa puhdistava bitumikermi eli ilmastokermi on ekologinen ratkaisu

Ilmaa puhdistava kermi, jota kutsumme myös ilmastokermiksi, toimii bitumikermin tapaan vesieristeenä katoilla puhdistaen kuitenkin samalla ilmaa. Ilmaa puhdistava kermi on erinomainen valinta kiinteistölle, jossa tavoitellaan hiilijalanjäljen pienentämistä. Vaikka ilmastokermi on aavistuksen hintavampi tavalliseen bitumikermiin verrattuna, sen hyödyt huomioiden hintaero ei pitkällä aikavälillä ole kovin merkittävä.

Eurogum Carrara -bitumikermi puhdistaa ilmaa ja vähentää hiilidioksidipäästöjä. Materiaalin pintakerros muuttaa typpi- ja rikkioksidit ympäristöneutraaleiksi aineiksi, jotka huuhtoutuvat lopulta pois sateen mukana. Sata neliötä Carrara-bitumikermiä neutralisoi noin kymmenen auton vuosittaiset päästöt.

Carrara-bitumikermin päällimmäisen kerroksen pinnoite on heijastavan valkoista mineraalia. Materiaalilla on korkea lämpösäteilykerroin, jonka vuoksi se alentaa katon pintalämpötilaa jopa yli 30 astetta. Näin rakennus ei kuumene yhtä paljon, mikä auttaa osaltaan vähentämään jäähdytyksen tarvetta rakennuksen sisällä ja pidentää samalla katon käyttöikää.

Teemme bitumikatot Eurogumin laadukkaista materiaaleista

Bitumi on kestävä kattomateriaali, jolla on monia keskeisiä etuja – se on paitsi tyylikäs, myös hiljainen ja kevyt materiaali. Bitumi- eli huopakate soveltuu käytettäväksi sekä tasakatolla että jyrkällä katolla. Bitumikatto on kustannustehokas toteuttaa sekä yleensä varsin helppo korjata ja huoltaa.

Käytämme bitumikattourakoissamme VTT:n sertifioimia SBS-Eurogum-bitumituotteita, jotka on räätälöity kestämään Pohjolan olosuhteita. Kun bitumikatto joustaa lämpötilan mukaan, mutta säilyttää silti hyvin muotonsa, se kestää käytössä vuosikymmenten ajan. Eurogumin bitumituotteet täyttävät kaikki Suomen rakentamismääräysten laatuvaatimukset.

KS Bitumikate on yksi Eurogum-urakoitsijoista. Suora yhteys tuotantolinjaan takaa sen, että pystymme reagoimaan nopeallakin aikataululla erilaisten kohteiden vaatimuksiin, jos sellaisia ilmenee. Oman maahantuonnin ja tehtaan ansiosta laatustandardit sekä laaduntarkkailu ovat korkealla.

Yleisimpiä käytettyjä Eurogum-bitumikermejä:

  • Aluskermit: Eurogum K-MS 170/3000 ja K-MS 170/4000
  • Pintakermit: K-PS 170/5000
  • Yksikerroskate: Eurogum MONO 5500 TL-1 ja TL-2

Eurogumin K-MS -aluskermit tarjoavat tukevan ja kiinnitysvarman alustan K-PS-pintakermille kaksikerrosratkaisuissa. Eurogum MONO -kermit puolestaan mukautuvat erinomaisesti yksikerrosratkaisuihin sekä uudis- että saneerauskohteisiin.

Bitumi- eli huopakatto on kestävä valinta vuosikymmeniksi eteenpäin

Vaikka bitumikate kattomateriaalina on loistava valinta, laadukas ja vuosikymmeniä kestävä katto ei rakennu ainoastaan hyvistä materiaaleista. Kattotyöt vaativat nimittäin myös asiantuntemusta, kokemusta sekä oikeat työtekniikat. Oikein asennettu katto kestää vaihtelevat sääolosuhteet ja säilyttää ulkonäkönsä.

Vaikka keskitymme tässä artikkelissa bitumiin, myös peltikattoihin liittyvät urakat onnistuvat meiltä vuosikymmenten kokemuksella. Kattomateriaalin valinta ei kuitenkaan aina ole lopullinen, sillä materiaalia voi myös vaihtaa.

Jos etsit uudiskohteellenne kattourakoitsijaa tai epäilet, että kiinteistösi katto vaatii huoltoa tai saneerausta, varaa meiltä maksuton kartoituskäynti tai pyydä tarjous. Katon kunnosta huolehtiminen on tärkeää tehdä ennakoivasti, jotta kiinteistösi pysyy vesitiiviinä ja käyttökuntoisena.

Scroll to Top