Kattohuollot

Huollon avulla pidennät merkittävästi katon ikää – hyödynnä palvelumme Vantaa ja Jyväskylän toimipisteiden alueilla

Katon huolto on ehdottomasti asia, jolla voit vaikuttaa katon kuntoon, korjaustarpeeseen ja elinkaareen. Kattohuolto kannattaa pitää mielessä uudenkin katon kohdalla, sillä uutuuttaan loistava, laadukas katto ei ole kauaa sellainen, mikäli kattoa ei muista tarkastaa, puhdistaa roskista ja pestä säännöllisesti. KS Bitumikatteelta saat kattavaa kerta- tai sopimusluonteista kattohuoltoa – Vantaa ja Jyväskylä ovat päätoimipaikkojamme.

Liikumme kattohuoltojen merkeissä myös alueilla Espoo, Hyvinkää, Lahti, Lohja, Porvoo, Forssa, Hämeenlinna, Hamina, Kotka, Varkaus, Mikkeli, Kuopio, Heinola, Kouvola, Orivesi, Loviisa, Riihimäki, Jämsä, Pieksämäki ja Saarijärvi. Teemme huoltoja taloyhtiöille, teollisuusalan toimijoille sekä liikekiinteistöille. Ota yhteyttä ja tilaa kattohuolto!

Mikäli katto vaatii korjausta, saat myös saneerauksen kattoremontteihin erikoistuneelta yritykseltämme.

Valitsemalla meidät

Suojaa kotiasi

Paranna viihtyisyyttä

Säästä rahaa

15 vuoden takuu

Kattohuolto 24 h Jyväskylässä, Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla!

Näillä alueilla asiakkaillamme on käytössä ympäri vuorokauden palveleva kattohuolto. Akuutti palvelu voi tulla kyseeseen esimerkiksi vuotojen ja myrskyvahinkojen yhteydessä. Soita numeroon 010 3252 995 (Helsinki) tai 010 3252 996 (Jyväskylä), niin tulemme avuksi!

Katon kertahuolto tai huoltosopimus, katto tarkastetaan aina ensin huolellisesti

Voit tilata meiltä katon huoltosopimuksen tai kertahuollon esimerkiksi kerran vuodessa tehtävänä vuosihuoltona, joka tehdään yleensä lumien sulamisen jälkeen. Huoltosopimus on puolestaan säännöllinen huolto, jossa teemme huoltokäynnit sovitun mukaisesti vuoden aikana.

Huollon aikana katto tarkastetaan perusteellisesti ja sen jälkeen laaditaan huoltotoimenpiteet. Käymme läpi muun muassa:

 • katteen, myös aluskatteen
 • läpiviennit
 • kattoturvatuotteet
 • pellitykset
 • vesikourut ja syöksytorvet
 • kiinnitysten, saumojen ja tiivistysten kunto tutkitaan mahdollisten vaurioiden varalta
 • roskat poistetaan katolta ja vesikouruista
 • välitöntä korjausta vaativat kohdat korjataan.

Varsinkin huoltosopimus on asiakkaalle erittäin helppo tapa varmistaa katon tekniset ominaisuudet, ulkonäkö unohtamatta. Huoltosopimuksessa asiakas saa hyödyllisen huoltokirjan, johon huoltokäynnit sisältöineen kirjataan ylös.

Tilaa kattohuolto ja pidennä katon ikää kymmenillä vuosilla

Katon tehtävä ei ole helppo. Sen on kestettävä rasittavia säävaihteluja kylmistä talvista kuumottaviin kesäpäiviin ja kaikkeen siltä väliltä. Jos katto on kuitenkin rakennettu oikein laadukkailla tuotteilla, tarkastettu säännöllisin väliajoin ja huollettu, eivät katon kuntoa horjuta yllättäen muut kuin myrskyt tai muut äkilliset rikkoontumiset.

Kattohuollon avulla katon elinikä voidaan jopa tuplata. Me katsomme katoille sopivat huoltotoimenpiteet pinnoitteen ja katon kunnon mukaan. Muistathan, että asennamme bitumikatot ja peltikatot lähes 30 vuoden kokemuksella, mikäli kohteessasi tarvitaan uutta kattoa.

Urakan työvaiheet

 1. tarjouspyyntö/kartoituspyyntö tai asiakkaan yhteydenottopyyntö
 2. kohteeseen tutustuminen
 3. tarjouksen laatiminen asiakkaan toiveiden ja katon tarpeiden mukaan
 4. urakkaneuvottelut/selonottoneuvottelu
  1. aikataulun sopiminen
  2. käydään läpi tilaajan mahdolliset erityistoiveet
  3. käydään läpi työmaan työturvallisuusasiat
 5. aloituskokous ennen töiden aloitusta
 6. urakan toteutus
 7. luovutus ja takuu alkaa (rakennustöiden takuu 2 vuotta, vesikattomateriaalin takuu 10 vuotta)
 8. kaksivuotistakuutarkastus

Kattohuolto Helsinki, kattohuolto Jyväskylä – valitse alueesi luotettava huoltoyritys

Olemme tehneet kattotöitä perheyrityksemme voimin vuodesta 1991. Kattohuoltoja Vantaalla ja Jyväskylän alueilla teemme seudulla sijaitsevista toimipisteistämme käsin. Ota yhteyttä, niin tulemme katsomaan, mitä kaikkea kattohuolto kohteessasi vaatii! 

Kattohuollot – usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikään kattomuoto tai kaltevuus ei yksinään määrittele sen paremmuutta. Katon katemateriaali ja yläpohjan toiminta muodostavat aina kokonaisuuden, jonka kaikki yksityiskohdat on huomioitava suunnittelussa.

Vesikatolle on hyvä teettää noin 1 - 3 vuoden välein ammattilaisen tekemä kuntokartoitus. Katon käyttöikä on aina kokonaisuus, johon vaikuttavat käytetyt materiaalit, katteen tekijän ammattitaito sekä esimerkiksi se, onko katto huollettu säännöllisesti.

Kattoremonttia tehtäessä on hyvä miettiä jo suunnitteluvaiheessa, mikä on saneeratun katon haluttu elinkaari. Tämän perusteella lähdetään miettimään saneerauksen yksityiskohtia.

Halvin ei yleensä ole paras eikä kustannustehokkain. Vesikatto on rakennuksen tärkeimpiä osia, johon kannattaa panostaa ja joka kannattaa teettää luotettavalla ammattilaisella.

Kattoremontin urakoitsijavalinnassa kannattaa kiinnittää huomiota yrityksen luotettavuuteen (kuinka kauan yritys on toiminut) ja henkilökuntaan sekä tarkistaa, ovatko yrityksen talousasiat kunnossa. Urakoitsijaa valitessa kannattaa myös tutustua yrityksen referensseihin eli kohteisiin, joita kyseinen yritys on toteuttanut.

Hyvä kattourakoitsija antaa tekemälleen työlleen sekä käyttämilleen tuotteilleen hyvän takuun.

Kattoturvatuotteita ovat sellaiset rakennusosat, jotka turvaavat katolla sen käytönaikaista huoltoa sekä rakennuksen käyttäjiä. Näihin kuuluvat esimerkiksi lumiesteet, kulkusillat ja kattopollarit.

Kattoturvatuotteiden pakollisuus riippuu muun muassa katon muodosta, katon kaltevuudesta ja katon läpivienneistä. Pääsääntöisesti voidaan kuitenkin todeta, että jos on olemassa riski lumen tai jään putoamisesta katolta sivullisten päälle, on käytettävä lumiesteitä.

Jos katolla on huoltoa vaativia laitteita, niihin on varmistettava esteetön pääsy ja putoamissuojaukselle on varmistettava ankkurointipiste.

Scroll to Top